Ook in 2023 kiezen veel Nederlanders voor achteraf betalen

Veel Nederlanders kiezen ervoor om goederen en diensten achteraf te betalen in plaats van vooraf. In 2023 zal deze trend naar verwachting doorzetten, omdat steeds meer mensen zich op hun gemak voelen bij het idee van achteraf betalen.

Er is een aantal redenen waarom mensen kiezen voor achteraf betalen. Ten eerste kan het helpen bij het beheer van de cashflow, omdat je pas hoeft te betalen als je het daadwerkelijk hebt ontvangen. Bovendien kan het een goede manier zijn om te profiteren van aanbiedingen of uitverkoop – als u weet dat u iets niet van tevoren kunt betalen, kunt u het door later te betalen alsnog tegen een gereduceerde prijs krijgen.

Wat de reden ook is, het lijdt geen twijfel dat later betalen steeds populairder wordt in Nederland. Als u overweegt deze betaalmethode toe te passen, zorg er dan voor dat u alle voorwaarden begrijpt voordat u dit doet.

Volgens een recente studie zullen in 2023 nog steeds veel Nederlanders ervoor kiezen om hun aankopen achteraf te betalen. Dit ondanks het feit dat nieuwere betaalmethoden, zoals mobiele betalingen, steeds populairder worden.

Uit het onderzoek blijkt dat de belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om achteraf te betalen, is dat ze het gevoel hebben dat ze dan meer tijd hebben om na te denken of ze de aankoop wel echt nodig hebben. Achteraf betalen betekent ook dat mensen kunnen profiteren van uitverkoop en kortingen, omdat ze kunnen afwachten of de prijs daalt voordat ze betalen.

Hoewel veel detailhandelaren nu kortingen aanbieden voor klanten die vooruitbetalen, lijkt het erop dat dit niet genoeg is om mensen over te halen hun gewoonten te veranderen. Dit betekent dat bedrijven andere manieren zullen moeten vinden om klanten aan te moedigen vooruit te betalen, zoals het aanbieden van loyaliteitspunten of beloningen.

Volgens een onderzoek van de Consumentenbond zullen in 2023 nog steeds veel Nederlanders kiezen voor achteraf betalen. Dit ondanks het feit dat achteraf betalen vaak betekent dat men meer betaalt aan rente en kosten.

Uit het onderzoek blijkt dat 28% van de respondenten zegt te kiezen voor achteraf betalen als dat kan, terwijl slechts 18% zegt dat nooit te zullen doen. De meest genoemde reden om achteraf te willen betalen was dat mensen dan meer tijd hadden om hun aankoop af te betalen.

Achteraf betalen kan handig zijn, maar men mag niet vergeten dat het u op de lange termijn ook meer kan kosten. Als u overweegt deze betalingsoptie te gebruiken, moet u eerst de rente en de kosten vergelijken.

Volgens een recente studie betaalt 43 procent van de Nederlanders zijn aankopen liever achteraf dan vooraf. Deze trend doet zich vooral voor bij jongere consumenten.

Interessant is dat uit het onderzoek ook bleek dat de meerderheid van de Nederlandse consumenten bereid is tot drie dagen te wachten op de ontvangst van hun koopwaar, zolang ze vooraf niets hoeven te betalen. Deze bereidheid tot wachten staat in contrast met de historisch hoge penetratiegraad van e-commerce in Nederland.

Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de toename van “achteraf betalen” in Nederland. Een daarvan is dat veel Nederlandse consumenten gewoonweg niet genoeg geld achter de hand hebben om grote betalingen vooraf te doen. Een andere mogelijkheid is dat afterpay-diensten meer flexibiliteit en gemak bieden dan traditionele betaalmethoden.

Wat de redenen ook zijn, het is duidelijk dat “achteraf betalen” in Nederland aan populariteit wint, en het lijkt er niet op dat dit zal afnemen.

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) zou graag hun aankopen achteraf kunnen betalen, zonder dat daarvoor rente in rekening wordt gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek van creditcardaanbieder American Express, dat 1.000 mensen vroeg naar hun betaalvoorkeuren.

Het aantal mensen dat achteraf wil kunnen betalen is aanzienlijk gestegen sinds vorig jaar, toen slechts 30% aangaf deze optie te prefereren. Deze voorkeur is vooral sterk bij millennials (62%).

Er zijn verschillende redenen waarom mensen liever achteraf betalen. Het kan hen bijvoorbeeld helpen binnen hun budget te blijven of schulden te vermijden. Het kan het ook gemakkelijker maken om prijzen te vergelijken en ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Wat de reden ook is, het is duidelijk dat er vraag is naar dit soort betalingsmogelijkheden. En waarschijnlijk zullen steeds meer bedrijven dit in de toekomst aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ajax-loader